poniedziałek, 5 stycznia 2015

SAŁATKA Z SERKAMI TOPIONYMI

Sałatka z serkiem topionym
5 jajek
3 serki topione dowolny smak (kostka)
2 duże cebule
4 średnie ogórki konserwowe
30 dag szynki w całości
4 średnie marchewki
500 ml majonezu
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
maggi
Serki zamrażamy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. ze skorupek. Marchewki obieramy i gotujemy do miękkości. Studzimy. Cebulę obieramy.
Białka, marchewkę, ogórki, cebulę i szynkę kroimy w drobną kostkę.
Majonez łączymy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.
Ułożenie sałatki:
1. Białka
2. Cienka warstwa sosu
3. Szynka
4. Zamrożony serek topiony starty na tarce o grubych oczkach
5. Cebula
6. Ogórki
7. Warstwa sosu
8. Marchewka
9. Cienka warstwa sosu
10. Żółtka starte na tarce o drobnych oczkach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz