Szybkie CIASTO CYTRYNOWE (w 25 min)
Potrzebne będą:
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki sody
2 jajka
1/4 szklanki jogurtu greckiego
3 łyżki oleju
skórka z 2 cytryn
2 łyżki soku z cytryny
Lukier:
120 g cukru pudru
skórka z 1 cytryny
2-4 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
Na formę wielkości 20×20 cm.
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce, przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Schłodzić i polać lukrem.
Lukier przygotować następująco.
Połączyć cukier puder ze skórką i dodawać sok z cytryny, mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz