piątek, 1 marca 2019

CIASTO CYTRYNOWE




Szybkie CIASTO CYTRYNOWE (w 25 min)

Potrzebne będą:

1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki sody
2 jajka
1/4 szklanki jogurtu greckiego
3 łyżki oleju
skórka z 2 cytryn
2 łyżki soku z cytryny

Lukier:

120 g cukru pudru
skórka z 1 cytryny
2-4 łyżki soku z cytryny

Wykonanie:

Na formę wielkości 20×20 cm.

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce, przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Schłodzić i polać lukrem. 
Lukier przygotować następująco. 
Połączyć cukier puder ze skórką i dodawać sok z cytryny, mieszać do uzyskania jednolitej masy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz