Sernik gotowany - duża blacha
Autorką ciasta i zdjęcia jest Pani Bożena Sypek
Sernik gotowany.
1 kg sera zmielonego (może być z wiaderka)
kostka masła
1 szklanka cukru (jest dość słodki można zmniejszyć)
5 całych jajek
cukier waniliowy
kostka masła
1 szklanka cukru (jest dość słodki można zmniejszyć)
5 całych jajek
cukier waniliowy
2 budynie śmietankowe
2 duże paczki herbatników szkolnych
2 duże paczki herbatników szkolnych
Masło rozpuścić dodać cukier,cukier waniliowy,całe jajka i zmielony ser,zagotować. Wsypać oba suche budynie, dobrze wymieszać i chwilę pogotować. Gorącą masą serową przekładać warstwy herbatników, odstawić do wystygnięcia. Wierzch oblać polewą czekoladową lub inną według upodobań.
~~~~~~~~~~~~~~
Na zdjęciu widzę trzy warstwy masy serowej - zatem od razu trzeba masę podzielić na 3.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz