Jem bo lubię!

wtorek, 14 kwietnia 2015

SERNIK GOTOWANY Z CIASTKAMI


Sernik gotowany - duża blacha

Autorką ciasta i zdjęcia  jest Pani Bożena Sypek

Sernik gotowany.
1 kg sera zmielonego (może być z wiaderka)
kostka masła
1 szklanka cukru (jest dość słodki można zmniejszyć)
5 całych jajek
cukier waniliowy
2 budynie śmietankowe
2 duże paczki herbatników szkolnych
Masło rozpuścić dodać cukier,cukier waniliowy,całe jajka i zmielony ser,zagotować. Wsypać oba suche budynie, dobrze wymieszać i chwilę pogotować. Gorącą masą serową przekładać warstwy herbatników, odstawić do wystygnięcia. Wierzch oblać polewą czekoladową lub inną według upodobań.
~~~~~~~~~~~~~~

Na zdjęciu widzę trzy warstwy masy serowej - zatem od razu trzeba masę podzielić na 3.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz