Napoleonka na krakersach
1,5 opakowania krakersów
200 g masła
1 litr i pół szklanki mleka
3 budynie waniliowe lub śmietankowe
1 szklanka ajerkoniaku (w Biedronce są tanie)
5-6 łyżek cukru
200 g masła
1 litr i pół szklanki mleka
3 budynie waniliowe lub śmietankowe
1 szklanka ajerkoniaku (w Biedronce są tanie)
5-6 łyżek cukru
Wykonanie:
Trzy budynie rozmieszać z połową szklanki mleka i ajerkoniakiem. Pozostałe mleko wraz z masłem zagotować, dodać cukier, zagotować, wlać mieszaninę proszków budyniowych, mleka i ajerkoniaku. Zagotować na małym ognie.
Wcześniej blachę wyłożyć krakersami, wylać na nie gorący budyń. Wyrównać. Położyć drugą warstwę krakersów. Zostawić do wystygnięcia. Wstawić do lodówki.
Smacznego.
Wcześniej blachę wyłożyć krakersami, wylać na nie gorący budyń. Wyrównać. Położyć drugą warstwę krakersów. Zostawić do wystygnięcia. Wstawić do lodówki.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz