Polędwiczki wieprzowe
Jedna polędwiczka
sól
pieprz
płaska łyżka papryki słodkiej
plasterek smalcu i kilka łyżek oleju
2 - 3 łyżki zwykłej mąki, (można ją wcześniej wymieszać z niewielkim dodatkiem soli)
Polędwiczkę pokroić na grube kawałki (około 3-4 cm), bardzo delikatnie rozbić dłonią (albo ciężkim nożem), skropić niewielką ilością oleju i posypać solą oraz pieprzem i papryką. Dokładnie wymasować mięso. Następnie posypać je mąką, dokładnie otoczyć w mące każdy kawałek i kłaść na rozgrzany tłuszcz (smalec z olejem). Po chwili ustawić płomień na poziom średni i smażyć na nim po około 8 min z każdej strony.
Jem bo lubię!
poniedziałek, 14 lutego 2022
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE (szybki obiad)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz