Ciasto snickers bez pieczenia krok po kroku (Kotlet.TV)
- czas: 30 minut
- liczba porcji: forma 20 x 30 cm
Składniki:
masa budyniowa:
- 650 ml mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego (proszek)
- 1/2 szklanka cukru pudru
- 100g masła
masa krówkowa:
- opakowanie masy kajmakowej
- 100g masła
- 80 g orzeszków ziemnych solonych
dodatkowo:
- 2 opakowania po 220 g herbatników
- 100 g czekolady
- 5 łyżek śmietanki kremówki 30%
- mleko do moczenia herbatników
WYKONANIE
Krok 1. W mleku rozpuszczam masło, dodaję budynie i mieszam podgrzewając aż zgęstnieje.
Krok 2. Masę krówkową podgrzewam z masłem i dorzucam orzeszki.
Krok 3. Herbatniki namaczam w mleku, na to nakładam połowę kremu budyniowego. Druga warstwa herbatników, masa krówkowa.
Krok 4. I znowu herbatniki, budyń, herbatniki, masa krówkowa.
Krok 5. Na to znowu herbatniki i to polewam polewą czekoladową i posypuję niewielką ilością orzeszków. A polewa to czekolada roztopiona ze śmietanką. Chłodzę w lodówce. Kroję ostrym nożem. Smacznego.
http://kotlet.tv/ciasto-snickers-bez-pieczenia/
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuń